GENERASJON LYKKE (2013)

Gled dere til å følge Nora inn i dette store eventyret. Kanskje finner hun styrken til å leve uten lykke hele tiden? Kanskje kan hun akseptere at den kommer, men ikke bli redd når den forsvinner? Kanskje våger også vi å bryte ut av den tomme, krevende perfeksjonismen og bli ekte mennesker. Som deler, hjelper og trøster. Som våger å være feiltastiske!

— Kathrine Aspaas, journalist og forfatter av "Raushetens Tid".

GENERASJON LYKKE er en nyskrevet musikal som hadde premiere september 2013 på Trikkestallen i Oslo.

Er det viktigste i livet å være lykkelig hele tiden? Hva med de vonde følelsene, skal vi overse dem? Hvordan skal man klare å ta et valg når alt er så forvirrende? Vi blir med Nora på hennes reise for å forstå verden rundt seg.

Manus og regi: Louise Grimstad Waarli
Musikkarrangementer: Marte Røyeng
Lysdesign: Tara Sofie Fox
Kostymer: Ragnhild Ødeby Egenes

Forestillingen ble støttet av Bydel Sagene, Frifond og Norsk teaterråd.

Vi følger Nora, bort fra mamma, pappa og lillesøster, gjennom speilet og inn i Lykkeland, der menneskene slett ikke er så glade som de skal. Lykkeland har rett og slett mistet lykken, og dronningen vil ikke innrømme det. Hun har spioner over alt, og ser på de ulykkelige som en fare for landet. 

Vi møter Lykkebarna, som må gå med smilekroker for å klare å smile hele tiden. Vi møter Mirakelbarna, som alle skal bli superstjerner, superbloggere, presidenter og de skal vinne fredspriser. Vi møter High og Tech, som lever livet gjennom sosiale medier, og som må bekrefte seg selv I et eneste kjør.

Heldigvis møter vi også modige vesener, som advarer Nora. Som poetene, som dikter om ” Kjenslene du ikkje kan sjå. Sorg av stål og glede av luft”.  Og vi treffer Galest, som råder Nora til å være gal, for som han sier: ”Husk, Nora, de beste menneskene er det.”
(Utdrag fra Kathrine Aspaas tekst i programbladet.)


"GENERASJON LYKKE" I MEDIA:

"Generasjon Lykke" Framtida

"Generasjon Lykke" på Supernytt NRK