Next + mxtw (2017)

mac-1.jpg

NExT er bygget på metodikken utviklet av Manhattan Experimental Theatre Workshop (MXTW) i Manhattan, Kansas, USA. 

Scenelusas instruktører Rolf Mørch og Louise G. Waarli dro til Kansas i mai 2017 og var instruktører sammen med amerikanerne på den fem uker lange teater-workshopen.

I juni reiste Scenelusa Produksjoner og tre av deltakerne fra NExT etter, på en ukes lang utveksling mellom norske og amerikanske teaterungdom. Les MXTWs beskrivelse av besøket her!

I løpet av få dager lagde de en ekstraforestilling med utdrag fra både den norske produksjonen fra 2016, "svart hav / hvitt skum: Den Lille Havfruen» (2016), og den amerikanske produksjonen, «Refracted Habits : Through the Wardrobe" (2017). I tillegg fremførte ungdommene et stykke som ungdommene og instruktørene skapte sammen.

IMG_2755.jpg

Forestillingen ble en unik opplevelse, som kulminerte i en elektrisk kjede av ungdommer som i kor "like lightning forming our own path».

Utenom teater, ble ungdommene også godt kjent gjennom piknik i parken, tur i Konza-prærien, og ikke minst ved å bo hos og være en del av en amerikansk familie. Utvekslingen gav mulighet for ungdommene til å lære om hverandre og om seg selv, å se ting fra andres synspunkt, å samarbeide gjennom teater og ikke minst skape grunnlag for varige vennskap.

IMG_2670-1.JPG