Next frem til nå

Hva har skjedd frem til nå? Ting har gått så fort siden oppstart, og vi har knapt gitt lyd fra oss. Her er en liten oppsummering:

Workshop 31. august
Den siste mandagen i august var det workshop for alle som var interesserte i det nye, og litt rare, teaterprosjektet til Scenelusa produksjoner. Eksperimentelt teater er ikke for pyser, og kun de modigste ble med videre etter workshopen.

Hyttetur 11.-13. september
Rett etter oppstart dro vi opp til Vesle Sagene på Brandbu for å tilbringe helgen i skogen. Vi hadde med oss de amerikanske instruktørene og to norske ungdommer som deltok på Manhattan Experimental Theatre Workshop da de var utvekslingsstudenter i USA.

Elvelangs
Torsdag 24. september gjorde deltakerne et teaterstund på Elvelangs i fakkellys langs Akerselvas bredd. Vi tør påstå at NExT var et av de mest unike innslagene på dette mangfoldige kulturarrangementet.

Teaterbesøk
Onsdag 25. november dro vi for å se "Solaris korrigert" på Det norske teateret. Før forestillingen spiste vi pizza og fikk en omvisning på hovedscenen og i verkstedene. Etter en fantastisk og eksperimentell forestilling - midt i blinken for oss! - fikk deltakerne en prat med hovedrolleinnhaveren Ane Dahl Torp. Det var godt å høre at hun også kunne være nervøs før hun skulle på scenen, og få noen tips for hvordan man kan bygge seg selv opp før man skal på.

Øvinger hver mandag
Hver mandag møtes ungdommene og instruktørene for å bli bedre kjent med den eksperimentelle teaterverdenen. I tillegg til øvelser og lek med stemme, kropp og former, studerer vi ulike stykker innen eksperimentelt teater. Det kan for eksempel være et stykke der manuset kun er en tegning! Utfordrende for de fleste. Selv om noen av deltakerne har drevet med tradisjonelt teater tidligere, kommer alle med blanke ark til NExT - og de fleste er ute av komfortsonen minst to ganger per øvelse.

Her er noen visuelle smakebiter av reisen så langt: